16 septembrie 2007

Faleza "Fiul Ploii" - Sinaia

Linia traseului (de la al 3-lea spit in sus) Ca "recuperare activa" dupa o tendinita capatata recent la antrenament am mers din nou la Sinaia sa continui echiparea traseelor de la faleza "Fiul Ploii". De data asta am echipat traseul "Sange si magneziu", pe care il urcasem prin '92 cu asigurari mobile. (La prima ascensiune m-am taiat la mana intr-o priza prea ascutita si am manjit prizele cu sange si magneziu, de unde si numele traseului)

Traseul are cam gradul 7, 20 m si incepe la baza hornului aflat la cca. 10 m in dreapta intrarii in tr. Fata Morgana printr-o traverare spre stanga pe un prag pana in dreptul primului spit.

Initial am urcat traseul prin horn, dar noua linie echipata cu spituri, nefiind dependenta de fisurile pentru nuci, este mai interesanta: dupa fisura initiala, traseul urca pe muchia din stanga hornului, revenind in horn abia in treimea superioara.

De asemenea, am prelungit traseul "Pumnul de fier" cu inca 5 spituri, pana la top-ul din "Fiul Ploii". Continuarea are dificultate mai mica decat restul traseului, dar ofera o catarare frumoasa pe o fisura iar iesirea la top (prin dreapta !) este destul de interesanta.

Lungimea traseului complet este cu putin peste 30 m, dar in cazul folosirii unei corzi de 50 m coborarea se poate face prin doua rapeluri (al doilea din topul tr. Fata Morgana).

Intentionam sa prelungesc si traseul "Fata Morgana" cu inca vreo 10 m, dar pentru moment am renuntat la idee, pentru ca portiunea de deasupra actualului top este destul de friabila, iar iesirea ar trebui facuta pe o fisura (foarte frumoasa, dealtfel) aflata mult spre dreapta fata de linia logica a traseului. Ma mai gandesc...

Accesul la faleza si o fotografie cu liniile traseelor au fost publicate in articolul precedent.

2 comentarii:

 1. salut Laurentiu

  am ajuns cu greu la faleza - descrierea ta a fost ok ... doar ca nu preciza "urcus " abrupt pana la baza stancii .
  Traseele si faleza arata f bine cred ca mai e loc de trasee tari.
  Am intrat pe "fiul ploii" am trecut cam 2m de spitul care are o cordelina in el si am cazut - fisura era cu muschi, umeda + iarba si flori ! prizele pana acolo destul de prafoase - pacat ca nu traseul nu e catarat. Oricum doar pana acolo ( se mai continua 5 spituri ! ) - eu ii dau 6c/6c+ . Posibil sa fiu subiectiv din cauza de praf si eventuale prize umede in fisura .

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut,
  De cand am echipat/reechipat traseele de pe faleza aia n-am mai trecut pe acolo. Eu le-am curatat atunci, inainte de a le urca, dar traseele nu sunt chiar "langa masina", asa ca sunt urcate rar (dar totusi se mai catara cineva pe ele, pentru ca eu n-am lasat nicio cordelina in spituri). Se pare ca daca cineva vrea sa se catere acolo, o sa trebuiasca sa urce prin spate, sa fac un rapel de la un copac si sa dea o perie.

  In privinta gradului tr. Fiul Ploii, cred ca este max. 6b+ (si eu l-am cotat cand asigurarea se face cu pitoane... dar intr-adevar, traseul era bine curatat)

  RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate de catre autorul blogului, iar "anonimele" sunt respinse din principiu. Daca vrei sa comentezi trebuie sa te prezinti.