19 iulie 2010

Proiecte in cheile Folea


De ceva vreme ma tot uit la liniile de trasee de pe peretele aflat in amonte de peretele Explorer (cel cu traseele multe si usoare echipate in 2005), dar pana acum n-am apucat sa urc decat traseul Victoras (trad, 6a).

Imediat in dreapta acestuia, pe fatza, se afla o linie foarte frumoasa de escalada, care iese cam la 7a (am urcat-o in mansa din topul tr. Victoras) si pe care vreau sa o echipez data viitoare cand merg acolo.

In dreapta acesteia, ar mai fi posibila o linie de trad, pe o fisura continua care nu se vede in fotografia de mai jos, dar bolovanul enorm marcat cu galben pare ca leviteaza... nu-mi dau seama ce-l mai tine agatat acolo, asa ca mi-a fost frica sa-l ating.

In stanga, un alt posibil traseu de trad (cel marcat cu portocaliu) urca pe o fisura larga care surplombeaza in jumatatea superioara. Din pacate, o sa trebuiasca sa fortez linia in catarare artificiala, ca sa curat mai intai iarba si pamantul de la iesire si sa-i montez un top si abia dupa aceea o sa pot sa-i fac premiera in catarare libera...

Si mai in stanga, mai este o fisura superba (cea marcata cu verde) care se anunta foarte dificila. Dupa cum imi dau eu seama de jos, protectiile pe care le pot folosi in prima jumatate sunt Big Bros si friend-uri mari, dar nu prea sunt pozitii pentru montarea lor. Din fericire exista doi bolovani incastrati in fisura peste care este posibil sa pot pune cate un anou, asa... la repezeala.


Proiecte in cheile Folea
(Click pentru imaginea marita)


8 comentarii:

 1. Anonim9:17 a.m.

  cum mai este drumul forestier?

  RăspundețiȘtergere
 2. Drumul mi s-a parut destul de bun, dar am mers cu Dacia papuc a unui prieten: 4x4, garda mare la sol... Probabil ca daca mergeam cu Opel-ul as fi dat cu scutul de pamant in cateva locuri.

  RăspundețiȘtergere
 3. daca ai 2 locuri in plus in papucul ala ia-ne si pe noi (paul si claudia)

  RăspundețiȘtergere
 4. OK, daca mai mergem cu masina aia va dau un semn pe... Costila? Facebook?

  RăspundețiȘtergere
 5. bogdan4:32 p.m.

  As avea o intrebare (poate stupida) despre catarat : cum se face coborarea dintrun traseu de escalada dupa ce ai catarat ai ajuns in top si acolo ce faci???
  Te asiguri intr-o caraba si o lasi acolo? sau te asiguri intrun annou desfaci optul cu care esti asigurat si treci coarda prin inel si te asiguri la loc in coarda( in ultimul exemplu nu exista riscul de a scapa coarda din mana si sa alunece pana jos iar tu sa stai "spanzurat" de annou in top?)

  RăspundețiȘtergere
 6. In paginile tehnice din catalogul Petzl, care pot fi descarcate de aici:
  http://www.petzl.com/files/all/en/activities/sport/tech-tips-sport-climbing.pdf
  pe ultima pagina este o explicatie foarte clara cu titlul"Setting up to be lowered without untying".
  Dar e bine sa citesti toate cele 4 pagini, se pare ca ai mare nevoie :o)

  RăspundețiȘtergere
 7. arata bine ce se vede deasupra:)

  el tehnico

  RăspundețiȘtergere
 8. Da, este un mare tavan acolo, dar pare cam "geam". In plus, cam toate posibilitatile de a ajunge sub tavan (deocamdata) sunt pline de iarburi, fara posibilitati de asigurare.

  RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate de catre autorul blogului, iar "anonimele" sunt respinse din principiu. Daca vrei sa comentezi trebuie sa te prezinti.