08 februarie 2018

Bulgaria... Work in progress!

Primavara trecuta am descoperit din intamplare (Catalin s-a ratacit pe drumurile din Bulgaria in drum spre casa...) o noua zona cu potential pentru trasee de catarare, dincolo de Dunare, la aproximativ 120 km de Bucuresti.

Am inceput imediat lucrul si dupa multe drumuri in zona si multe zile de munca, uneori singur, alteori cu echipa (Alex Maroiu si Catalin Boroi) iar alteori impreuna cu alti cataratori care s-au oferit sa ne ajute, am reusit sa dezvoltam o noua zona de catarare. Deocamdata am echipat 18 trasee de escalada cu lungimi intre 18 si 38 de metri si dificultati de la 6a pana la 7a si am curatat opt linii de trad foarte frumoase cu dificultati pana la 7a, carora le-am montat si topuri.

Pentru moment, dupa cum se vede din imaginea de mai jos (click pentru poza marita), mai avem inca destul de mult de munca si am preferat să nu divulgam informațiile despre accesul la zona asta pentru că n-am vrut să fie nimeni pe jos când curățam liniile (pana acum am daramat multi bolovani destul de mari care stateau rezemati in pozitii precare pe faleză!)


Totuși, ne-am hotarat ca imediat ce se indreapta vremea sa deschidem in mod "oficial" zona si sa publicam toate informatiile necesare. Probabil ca o sa organizam si un "event" pe Facebook, iar primii invitati vor fi cei care ne-au ajutat cu procurarea echipamentului necesar amenajarii traseelor  si cu amenajarea propriuzisa  :)Si pentru ca tot am adus vorba, mai avem destul de multe trasee de echipat si ni se cam termina materialele, asa ca daca vrei sa contribui la cumpararea echipamentului necesar pentru amenajare, te rugam sa virezi o suma modica :)  in contul:

RO92RZBR0000060008536871 (Raiffeisen Bank),
titularul contului: Anghel Laurentiu
(cu mentiunea "amenajare trasee").

De asemenea, daca vrei sa dai o mana de ajutor la curatarea si echiparea traseelor, da-ne de stire !Deocamdata, vreau sa va arat un topo provizoriu al zonei in care se vede care este starea actuala a lucrarilor de amenajare. Faleza este destul de lunga si traseele se afla in patru sectoare distincte:In sectorul 1 am echipat patru trasee de escalada (unul dintre ele fiind de fapt o varianta interesanta care leaga pasaje din doua trasee diferite si are o iesire proprie) si mai avem de echipat inca vreo trei-patru linii.


Sectorul 2 este cel mai bogat in trasee: pana in prezent, aici am echipat sapte linii de sport, printre care se afla sase linii de trad foarte frumoase si mai avem cateva linii in pregatire.  In poza de mai jos n-au incaput toate traseele din acest sector, in stanga se mai afla un traseu de sport numit Step Aside (6b+, 25m) si unul de trad, Close Call (6a+ R, 32 m).


In sectorul 3, aflat foarte aproape in dreapta sectorului 2, sunt doar doua trasee de sport si doua de trad., dar toate merita din plin sa fie parcurse.


In ultimul sector din dreapta, al patrulea, am echipat cinci trasee de escalada cu lungimi pana la 38 m (totusi, pentru coborare este suficienta o coarda de 70 m...) care au nume de eroi din benzile desenate MarvelIn concluzie, in primavara, la inceputul sezonului de catarare vei avea la dispozitie inca o zona de catarare de calitate, aflata la numai 120 km de Bucuresti, cu trasee de sport si de trad de dificultate medie pe o stanca excelenta. Urmareste acest blog si profilul meu de Facebook pentru a afla informatiile despre accesul la aceasta zona :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de catre autorul blogului, iar "anonimele" sunt respinse din principiu. Daca vrei sa comentezi trebuie sa te prezinti.